Menu

Meer inzamelpunten nodig voor gebruikt frituurvet

21 december 2017

Campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ nodigt supermarkten, gemeenten, kinderboerderijen en verenigingen uit inzamelpunt te worden.

Gebruikt frituurvet kan worden ingezameld en gerecycled tot hernieuwbare energie. Op dit moment zijn er ongeveer 3000 punten in Nederland waar particulieren hun gebruikt frituurvet kunnen inleveren. “Maar het aantal inzamelpunten kan erg verschillen per regio. Er zijn gemeenten waar het dichtstbijzijnde inzamelpunt bijvoorbeeld op twintig kilometer ligt” aldus Thijs Pasmans, projectleider van de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’. Ook zijn er inzamelpunten die niet zijn aangemeld bij de campagne, waardoor ze niet vindbaar zijn via de website.

Niet in het riool, maar in de inzamelcontainer

Omdat er nog niet overal voldoende inzamelpunten zijn wordt nog niet al het gebruikte frituurvet ingezameld. Helaas verdwijnt er nog veel frituurvet in het riool. Dit is zonde omdat gebruikt frituurvet een grondstof is van hernieuwbare energie. Bovendien veroorzaakt vet dat in het riool terechtkomt verstoppingen. Jaarlijks kost dit de samenleving vele miljoenen euro’s. Hoewel veel mensen weten dat gebruikte vetten niet in het riool thuis horen, heeft toch vrijwel elke gemeente problemen met verstoppingen veroorzaakt door vet

De campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ nodigt supermarkten, gemeenten en verenigingen uit inzamelpunt te worden. Dat kan via dit formulier.

Inleveren is simpel

Giet het (afgekoelde) gebruikte frituurvet terug in de verpakking of in een plastic fles en lever het in bij een inzamelpunt in de buurt. Op de website www.frituurvetrecyclehet.nl  zijn alle huidige inzamelpunten te vinden per postcode.