Menu

Inleverpunt worden

Meer punten, meer recyclen

Heeft jouw organisatie een ruimte waar veel mensen (langs)komen? Wil je een steentje bijdragen aan een groene samenleving en tegelijkertijd extra inkomsten genereren? Word dan een inzamelpunt!

Inzamelpunten worden vrijwillig opgezet door supermarkten, kinderboerderijen of verenigingen. Speciale inzamelbedrijven brengen en halen inzamelcontainers bij deze punten. Hoe meer punten, hoe makkelijker het voor iedereen wordt om gebruikt frituurvet te recyclen.

Ben je al een inzamelpunt, maar nog niet terug te vinden op de website? Geef het door en wij plaatsen uw locatie op de website.

Vette inzamelpunten in beeld:

“Ik denk dat we al zeker een jaar of drie, vier, frituurvet inzamelen,” vertelt Jeroen de Bruin, manager van de Jumbo, locatie Buitenhof in Delft. “We waren één van de eersten hier in Delft. We zamelden al textiel, oude batterijen, glas, plastic, spaarlampen en dergelijke in, dus dit was een logische nieuwe stap.”

Benieuwd naar andere verhalen van inzamelpunten? Lees er hier meer over.

Al meer dan 2500 supermarkten, lokale verenigingen en kinderboerderijen zijn actief als inzamelpunt in Nederland. Wil jij ook aan de slag als inzamelpunt? Laat het ons weten!

Inzamelpunt worden
Download hier je gratis informatiepakket om binnen jouw gemeente vet in te zamelen