Menu

Inzamelpunt worden

 

Meer punten, meer recyclen

Heeft jouw organisatie een ruimte waar veel mensen (langs)komen? Wil je een steentje bijdragen aan een groene samenleving en tegelijkertijd extra inkomsten genereren? Word dan een inzamelpunt!

Inzamelpunten worden vrijwillig opgezet door supermarkten, kinderboerderijen of verenigingen. Speciale inzamelbedrijven brengen en halen inzamelcontainers bij deze punten. Hoe meer punten, hoe makkelijker het voor iedereen wordt om gebruikt frituurvet te recyclen.

Ben je al een inzamelpunt, maar nog niet terug te vinden op de website? Geef het door en wij plaatsen uw locatie op de website.

Vette inzamelpunten in beeld:

Het Vet!Lab in Amsterdam is actief als inzamelpunt voor frituurvet en -olie. Samen met de buurtbewoners worden hier allerlei mooie producten van gemaakt, zoals kaars de ‘Vette Vlam’ en zeep. Op deze manier streeft het Vet!Lab naar een duurzame en circulaire productie. Lees hier meer over dit project.

Benieuwd naar andere verhalen van inzamelpunten? Lees er hier meer over.

Al meer dan 2500 supermarkten, lokale verenigingen en kinderboerderijen zijn actief als inzamelpunt in Nederland. Wil jij net als het Vet!Lab aan de slag als inzamelpunt? Laat het ons weten!

Inzamelpunt worden
Download hier je gratis informatiepakket om binnen jouw gemeente vet in te zamelen