Menu

‘Frituurvet Recycle Het!’ ondersteunt inzamelactie ‘Help Noud aan een Hulphond’ met 5.000 euro.

10 april 2017

Frituurvet inzamelen om de zevenjarige Noud uit Zoetermeer aan een hulphond te helpen. Aan deze de actie levert de campagne ‘Frituurvet Recycle Het!’ graag een bijdrage. Thijs Pasmans, projectleider van de campagne overhandigde dinsdag 21 februari een cheque ter waarde van 5.000 euro aan Noud.

Thijs Pasmans: “Wij vinden het geweldig dat Noud voor zijn actie voor frituurvet heeft gekozen. Wij willen hem hier graag bij helpen. Niet alleen door deze 5.000 euro, maar ook door iedereen op te roepen meer vet in te zamelen”. In overleg met de familie helpt MVO mee aan het drukken van folders voor de regio Zoetermeer en roept het inzamelpunten op hun opbrengsten te doneren.

Noud zit in een rolstoel, maar wil minder afhankelijk zijn van de mensen om hem heen. Hij wil meer zelf doen. Een hulphond kan hem helpen met aan- en uitkleden of het aanreiken van gevallen voorwerpen. Maar ook bij het openen en sluiten van deuren, of van de koelkast. Ook kan een hulphond waarschuwen als Noud een epileptische aanval krijgt.

“Inzamelen van gebruikt frituurvet is niet alleen goed voor Noud, maar ook voor het milieu”, aldus Thijs Pasmans. Van gebruikt frituurvet wordt duurzame biobrandstof gemaakt. Op deze manier wordt afval weer omgezet tot een grondstof.

‘FrituurvetRecycleHet!’ en de inzamelactie van Noud zijn inmiddels landelijk nieuws geweest bij Omroep Max en Hart van Nederland. Voor meer informatie over Noud en de actie klik hier. Voor meer informatie over frituurvet klik hier