Menu

‘Vette inzamelpunten in beeld’: Supermarkt in Delft

12 september 2017

“Ik denk dat we al zeker een jaar of drie, vier, frituurvet inzamelen,” vertelt Jeroen de Bruin, manager van de Jumbo, locatie Buitenhof in Delft. “We waren één van de eersten hier in Delft. We zamelden al textiel, oude batterijen, glas, plastic, spaarlampen en dergelijke in, dus dit was een logische nieuwe stap.

In het begin wilde het nog weleens fout gaan met de inzamelcontainers. Dan zagen mensen het aan voor prullenbak en belandde er allerlei troep in. Inmiddels is iedereen er  aan gewend. Eerst merkte je dat mensen hun frituurpan vulden en vervolgens de kannen (verpakkingen) weggooiden. Met als resultaat dat ze het vet, als het aan verversing toe was, niet meer handig kwijt konden. De kan van het vet dat je net hebt gekocht kun je natuurlijk pas gebruiken als hij leeg is”.

Gelukkig weet inmiddels iedereen wel hoe het werkt en houden mensen er nu rekening mee dat ze hun verpakkingen bewaren, of het in ieder geval aanleveren in een vorm die door de opening van de container past. In het begin dachten we weleens: waar zijn we aan begonnen? Maar de klant heeft zichzelf gelukkig  een beetje opgevoed.”

SaveSave